Известие

Collapse
No announcement yet.

Хидравлична течност смяна!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хидравлична течност смяна!?

Привет!!Наумил съм си да сменя хидравличната течност защото наи-вероятно е оригиналната която е на безброи години и километри!!Питането ми е как се източва с какво се промива системата какво масло се налива после и тн. ако някои го е правил да казва веднага
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Маслото е ATF, ако няма пропка на рейката се откача единия маркуч - пълен ляв пълен десен да изтече, закача се пълен ляв - пълен десен, един долива отгора в казанчето
    Процедурата на ИЗГАСЕНА КОЛА!
    Last edited by code; d.m.y г., 18:37.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Маслото е ATF, ако няма пропка на рейката се откача единия маркуч - пълен ляв пълен десен да изтече, закача се пълен ляв - пълен десен, един долива отгора в казанчето
      Процедурата на ИЗГАСЕНА КОЛА!
      А има ли смисъл да се промива системата с нещо!?
      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
        А има ли смисъл да се промива системата с нещо!?
        можеш да го направиш с някое по-ефтино масло няколко пъти и после да си сипеш хубавото да остане в системата то! Като малка промивка.

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
          Привет!!Наумил съм си да сменя хидравличната течност защото наи-вероятно е оригиналната която е на безброи години и километри!!Питането ми е как се източва с какво се промива системата какво масло се налива после и тн. ако някои го е правил да казва веднага
          Другото са ти го описали, но само да те предупредя да пазиш тръбите на аспуха от маслото щото после ще смърди ужасно!
          Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
          Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
          "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
          When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Ако маслото е много мръсно е добре да се направи промивка. Но само с това масло с което по принцип се зарежда, а не с някакво си друго. Сипва се масло, обезвъздушава се системата (както е споменато по-горе - пълен ляв - пълен десен при вдигната предница и без да работи двигателя) и се пали двигателя да поработи. Пак въртене наляво - надясно, за да премине новото масло навсякъде. Излива се и - цялата процедура наново. Не се лъжете да слагате други масла дори и за промивка - смяна хидравлична помпа не е малко пари и труд.
            Alfa 156 1.8 TS
            FIAT Tipo 2.0 i.e. GT

Comment

Като промиваш - сипи новото масло както са описали колегите и покарай 1 седмица по добре и пак смяна.
              Маслото е евтино така че да не ти пука.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

И едно възраждане на темата - колко аджеба събира хидравличната система на бензиновите 155 ???
                Че тия дни ще сменям и аз масло, та да знам какъв запас (заради промивките) да си приготвя ...

П.П. Намерих инфото ... от 1.2 до 1.4л би трябвало да събира цялата система - ще се провери скоро
                Last edited by Alfa User; d.m.y г., 17:06.
                155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                  И едно възраждане на темата - колко аджеба събира хидравличната система на бензиновите 155 ???
                  Че тия дни ще сменям и аз масло, та да знам какъв запас (заради промивките) да си приготвя ...
                  1л.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение

П.П. Намерих инфото ... от 1.2 до 1.4л би трябвало да събира цялата система - ще се провери скоро
                    С уговорката,че не съм наясно дали има разлика между количеството течност при 8в и 16в - 2 литра с промивката на системата.
                    ...
                    155 1,6 TS 16V `96
                    166 2,4 JTD `99
                    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

А как се разбира кога трябва да се сменя маслото на хидравликата?
                      Алфа Ромео 159 1.9 JTS

Comment

Първоначално публикувано от Dobri Hristov Покажи съобщение
                        А как се разбира кога трябва да се сменя маслото на хидравликата?
                        Отваряш казанчето и гледаш цвета.Принципно трябва да е червено,ако е станало черно или тъмно вишнево действаш.
                        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Благодаря
                          Алфа Ромео 159 1.9 JTS

Comment

И моята е черна и също тегаво се въртеше волана, ще се сменя до няколко дена.
                            Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                              И моята е черна и също тегаво се въртеше волана, ще се сменя до няколко дена.
                              На всички италянки е червена.
                              Не зная само при 159 и МиТо какво е положението,че при Хлоцваген и Ауди маи има и с цветовете на дъгата
                              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Working...
                              X